[blog.view.blog categories]

27 mei 2016

Start the fire: Tips voor de barbecue

Roosteren brengt het beste in ingrediënten naar boven. Of het nu in een grillpan, op een steengrill of op de barbecue is. In de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten van de buitenlucht, dus kan die barbecue niet snel genoeg afgestoft zijn!

Check het toestel nog eens goed op eventuele oude vuilresten. Vet kan gemakkelijk vuur vatten.

Voor je de barbecue aansteekt, leg je alvast de belangrijkste uitrusting klaar: Een grijptang, ovenwanten en, je weet maar nooit, een emmer met water.

Een klassiek barbecuetoestel heeft gemiddeld een uur nodig om op temperatuur te komen. Begin dus tijdig.  Anders moeten je gasten misschien te lang op hun honger blijven zitten of graaien ze grote zakken chips weg.

Groenten marineer je een tweetal uur op voorhand in olie en kruiden. Zo verhinder je dat ze uitdrogen.

Tijdens een barbecue liggen voedingswaren soms urenlang  in eigen vocht en warme temperaturen. Smakelijk is het niet en het kan een naar vervolg breien aan een gezellig middagje. Haal het vlees en de vis pas uit de koeling op het moment dat je ze nodig hebt. Of stop ze in een koelbox. Ook voor bijgerechten zoals salades kan het geen kwaad om ze op een schaal met daaronder koelelementen te plaatsen.

Plaats het rooster minstens 10 cm van het voedsel. Zo vermijd je dat je biefstuk of brochette verbrandt.

Barbecueën vraagt weinig vetstof. In ieder geval moet de olie hittebestendig zijn. Dus geen extra vierge olijfolie. Wel arachideolie of kokosvet.

Wil je vis grillen op hetzelfde rooster waarop ook al vlees gelegen heeft of omgekeerd? Wrijf het even in met een halve citroen. Zo vermijd je dat het één naar het ander gaat smaken.

En wat bij slecht weer? Geen nood! Dan heeft Beka Cookware de steengrill voor je. Hierop kan je zowat alles roosteren: vis, vlees, hamburgers, groenten en zelfs brood. Het is een traditionele steengrill die bestaat uit een marmeren steen en twee branders.

Heb je nog vragen over de producten van Beka Cookware? Neem een kijkje in onze online catalogus. Je kan ons ook ontacteren ons via de kantoren of exclusieve verdelers van Beka Cookware.
http://www.beka-cookware.com/ranges
http://www.beka-cookware.com/contact-us

Check zeker deze handige producten voor in de keuken:
http://www.beka-cookware.com/stone-grill
http://www.beka-cookware.com/energy-non-stick-grill-pan
http://www.beka-cookware.com/pro-induc-non-stick-grill-pan