[blog.view.blog categories]

13 mei 2016

Aziatisch koken: Opposites attract

Aziatische recepten lijken op het eerste zicht moeilijk en ontoegankelijk. Zeker als je een Japanse messenkunstenaar aan het werk ziet of de lange lijst vreemde ingrediënten die gebruikt worden in restaurants. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Met onze tips kan iedereen aan de slag!

Zoetzure dressing:

Met een zoetzure dressing geef je een Aziatische twist aan een salade. En het is heel gemakkelijk zelf te maken. Basisbereiding: 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 2 theelepels suiker. Een versnipperd rood pepertje en rode ui maken het af. Lekker bij reepjes gebakken biefstuk of garnalen.

Saladewraps:

Serveer vlees en groenten in grote bladeren sla en druppel er wat zoetzure dressing over. Chinese kool is hier perfect voor. Gebruik de binnenste bladeren, die zijn malser.

Wok :

Wokken is typisch voor de Aziatische keuken. Dankzij de vorm van de wok kan je in korte tijd etenswaren op hoge temperaturen garen.

Olie:

Gebruik liefst  geen olijfolie om te wokken. Zeker geen extra vierge olijfolie. Spijtig van de verfijnde smaak die verloren gaat bij verhitting! Het is bovendien ongezond, want er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen. Wil je toch bakken met olijfolie, gebruik dan de gewone versie. Deze heeft tijdens het productieproces een hittebehandeling ondergaan en kan tegen hoge temperaturen. Nog beter is arachide- of druivenpitolie. Ook de Aziaten zelf gebruiken die heel veel.

Crunchy touch:

Probeer eens seroendeng op de kop te tikken. Deze Indonesische droge mengeling bestaat uit geroosterde kokosvlokken en pinda’s en is gekruid met allerlei specerijen zoals koriander, komijn en uien. Lekker bij een rijsttafel.  

Recepten:

Ook bij Beka Cookware  verdiepen we ons graag in de oosterse keuken. Deze rijstschotel met kip, gember, paprika en sojasaus kan gewoon niet mislukken!

http://www.beka-cookware.com/recipes/rice-dish-with-chicken-breast-vegetables-and-basil

Of bereid kalkoenblokjes in de wok. In dit recept zit trouwens een onverwachte twist, want met de kruidenmengeling Za’atar  nemen we een kleine bocht naar het Midden-Oosten.

http://www.beka-cookware.com/recipes/wok-of-turkey-with-curry-sauce-oxfam-fairtrade-recipe

Volg Beka Cookware op Pinterest voor nog meer Aziatische recepten.

https://www.pinterest.com/bekacookware/

Heb je nog vragen? Onze medewerkers helpen je graag verder! Hier vind je een overzicht van de kantoren en exclusieve verdelers van Beka Cookware.

Check zeker deze handige producten voor in de keuken

http://www.beka-cookware.com/asia-wok

http://www.beka-cookware.com/tri-lux-wok-with-lid-and-2-side-handles

http://www.beka-cookware.com/evolution-ceramique-non-stick-ceramic-body-for-wok